Ongeslagen DZK E1 wint clubderby van DZK E2

Tags: 

Vandaag was het eindelijk zover! De clubderby tussen DZK E1 en DZK E2! De afgelopen weken liep de spanning geleidelijk op, maar na de oefenwedstrijd tussen de laatste training was het duidelijk. DZK E2 zou zich niet zo maar laten overlopen. Sowieso was het van te voren al geweldig om te zien hoe een hele boel kinderen al met deze wedstrijd bezig waren. En hoe fanatiek zij daar in waren.

De clubderby bracht natuurlijk ook veel gemoederen los bij de vaste aanhang van beide teams. Het is gewoon iets bijzonders als je in de competitie tegen je eigen team moet spelen. Dan gaan ook andere krachten spelen.
 
Beide teams deden hun gebruikelijke ritueel met inzwemmen en ingooien. Daarna vlogen de Hoe-Haa-DZK's rond je oren. Wat was iedereen enthousiast! Ook was het een vrij volle tribune, want er waren veel mensen en spelers van andere teams naar onze wedstrijd komen kijken. Dat vinden die kleine rakkers natuurlijk geweldig! 
 
De wedstrijd begon en DZK E2 ging er gelijk rap boven op! DZK E1 had daar wel rekening mee gehouden, maar was toch overvallen door de felheid waarmee DZK E2 speelde. DZK E2 profiteerde daar meteen van. Ja ja dames en heren. DZK E2 nam zelfs de voorsprong met 1-0.
 
Wat kwam er toen een gejuich van de tribune zeg! Wowie....
 
DZK E1 werd door de coaches wakker geschud. Daarna kwamen zij langszaam op gang. Via een 3-1 voorsprong van DZK E1 na de eerste periode en een 6-1 na de tweede periode, brak het DZK E2 nog meer op in de derde periode. DZK E1 kwam los en liep uit tot 13-1. De scheidsrechter keurde nog een doelpunt van DZK E2 af omdat er met twee handen de bal was vastgepakt, kort voordat er werd gescoord.
 
In de vierde periode was de wedstrijd gelopen. De spanning was er af. DZK E2 deed erg zijn best, maar kon niet op tegen het spel van DZK E1.
 
DZK E1 was het betere team zoals de eindstand 21-1 ook weergeeft , maar DZK E2 heeft toch alles gegeven wat zij in zich hadden. Daarom zijn het allemaal toppers!
Een luid applause kwam van af de tribune. Iedereen was blij want de punten bleven in VLISSINGEN!!!
 
Na afloop van deze prachtige clubderby was er voor iedereen een zakje chips en een beker siroop!