DZK zwaait de Oranje waterpoloheren uit!

Tags: 

Maandagavond 4 januari speelden de Oranje waterpolomannen van bondscoach Robin van Galen de eerste van de twee laatste oefenwedstrijdenwedstrijden tegen Georgie voordat zij op 8 januari afreizen naar Belgrado. De Oranje mannen die op 29 augustus jl tijdens hun Kusttour nog op bezoek waren bij DZK (DZK kleurt Oranje) en daar onder andere een wedstrijd tegen DZK heren 1 speelde en een clinic gaven aan onze jeugd, konden natuurlijk niet zomaar vertrekken naar het EK.

Met een groep van 20 personen, waaronder Heren 1 spelers Sjakko, beide Jaspers en  8 jonge jeugdspelers ( Jack, Bram, Lizzy, Barend, Jan, Quinty, Beau en Jasmijn) reisden wij af naar het Nationale Zwemstadion van Nederland: het Pieter van den Hoogenbandbad in Eindhoven. 
 
Dressed up in oranje kwamen wij daar aan. Als verrassing hadden wij zelfs een spandoek laten maken met de tekst " De Zeeuwse Kust, supporter van Oranje!  "
 

De Nederlandse waterpolomannen lieten zich in Eindhoven verrassen door de Oost-Europeanen van wie een week geleden nog ruim werd gewonnen op het vierlandentoernooi in Istanbul (14-9). In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion werd het 11-12. De winnende treffer viel in het laatste signaal van de wedstrijd.

Al met al was het een zeer gezellige avond. Het was zeer spannend metname op het laatst. Hopelijk hebben wij als DZK samen met andere supporters Oranje iets extra gegeven voor het EK! Daarnaast is het voor onze jeugd een prachtige stimulans om zo'n wedstrijd te bezoeken"

De mannen van Oranje spelen vanaf 10 januari a.s. het EK waterpolo in Belgrado. Hun doelstelling is niet om Europees kampioen te worden (niet reeel), maar een ticket te bemachtigen voor een Olympisch qualificatie toernooi. Daar proberen zij een ticket te bemachtigen voor de Olympische Spelen die dit jaar in Rio de Janeiro plaats vinden.
 
De vrouwen van Oranje spelen ook het EK in Belgrado. Zij spelen wel voor de winst van het Europees Kampioenschap.