DZK waterpolo teams pakken 3e plaatsen tijdens Paastoernooi in Spijkenisse.

Tags: 

Op Paasmaandag deden drie DZK teams mee met het jaarlijkse waterpolotoernooi in Spijkenisse. 

DZK E1
Na succesvolle voorgaande jaren, moest DZK E1 flink aan de bak. De eerste wedstrijd tegen Rooterdam werd ruimschoots gewonnen, ondanks dat er opvallend veel tegen gefloten werd en men weinig mee kreeg van de scheidsrechter.
 
De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen ZPB H&L productions uit Barendrecht was een wedstrijd van een ander niveau. Beide teams reageerden zeer fysiek naar elkaar toe. DZK verloor deze wedstrijd, maar tijdens deze wedstrijd hebben zij zich goed verweerd. Zo fysiek spelen zijn wij als DZK niet gewend, maar kennelijk hebben ze in de Randstad daar niet zoveel moeite mee. Sinds ruim 1 jaar werd er voor het eerst een wedstrijd verloren. Ook een leermoment, waar ze toch goed mee omgingen.
 
Na de verloren wedstrijd herpakte DZK E1 zich wel weer met een winstpartij en een gelijk spel. DZK E1 behaalde de derde plaats. 
 
DZK E2
DZK E2 mocht iets later beginnen (uitslapen). Coach Marc moest zijn team soms een beetje wakker schudden. Ook daar werden wedstrijden gespeeld waarbij er aardig fysiek gespeeld werd. Dat leverde soms een traantje op. Gelukkig met de taart van de jarige mamma van Jeroen kwam dat al gauw weer goed.
Er werden wedstrijden gewonnen en verloren.  DZK E2, spelend in een andere poule, behaalde ook de derde plaats.
 
DZK D-jeugd
De D-jeugd had aanvankelijk te weinig spelers van hun eigen team. Gelukkig waren een aantal E1 spelers bereidt om met de D-jeugd mee te doen, want anders hadden deze D-jeugdspelers niet kunnen mee doen aan het toernooi. 
Gelukkig kwam het deze keer ook goed uit omdat de D-jeugd wedstrijden na het E-toernooi werd gespeeld.
 
Na de onverwachte pittige wedstrijden voor de E-jeugd spelers en vervolgens twee wedstrijden van 2x 8 minuten bruto achter elkaar te spelen, volgde na een pauze van 16 minuten wederom een dubbele wedstrijd. Bij sommige wedstrijden lagen de teams dicht bij elkaar. Vaak brak men door na balverlies. Daarbij kwam op een gegeven moment de vermoeidheid bij kijken. Het waren leerzame wedstrijdjes, waarbij de verbeteringen tussendoor en na afloop werden besproken. Ook de D-jeugd werd derde.
 
Nadat alle teams klaar waren, waren er lekkere frietjes met wat lekkers om te eten.
Na het E-toernooi en later ook het D-toernooi was er een prijsuitreiking. Alle teams gingen met een mooie beker naar huis
 
Allemaal toppy gedaan hoor op deze mooie waterpolodag met veel leermomenten.
 
De coaches Martin, Marc en Henk zijn trots op jullie allemaal!