D-jeugd op toernooi in Oosterhout

Tags: 

Zaterdag 12 september ging het D-jeugd team, bestaande uit Adne, Bart, Bram, Benjamin, Flynn, Jack, Pieter en Sten naar Oosterhout toe voor het spelen van een toernooi. Het toernooi werd gehouden in het nieuwe bad De Warande. Dit is het oude buitenbad dat omgebouwd is tot prachtig binnenbad.

Voor de D-jeugd en coach Sven was het een eerste oefensessie sinds de samensmelting van het nieuwe team na de meivakantie. De D-jeugd was verdeeld over twee poules. DZK zat in een poule met wat sterke tegenstanders van wat grotere clubs. En dat waren nou net de wedstrijden waar zij als eerst tegen moesten spelen.

De eerste wedstrijden waren tegen ZV Haerlem en MNC Dordrecht. Er was duidelijk sprake van een klasse verschil, maar DZK speelde daarnaast ook slordig. Onnodige fouten zoals je "mannetje" laten gaan en niet terugkomen, met het hoofd in het water zwemmen en in paniek raken als er een tegenstander op je af komt, kortom onnodig balverlies en tegendoelpunten. Ook de omschakeling naar de aanval kwam niet goed tot stand.
Coach Sven ging er mee aan de slag en gedurende het toernooi zag je steeds betere wedstrijden van onze jeugd. Misschien dat de tegenstanders wat minder sterk waren, maar je zag duidelijk wat verbeteringen in het spel van DZK. Ook werd er nu minder gemopperd en kwamen er leuke aanvallen en mooie doelpunten tot stand.

Bart, Jack, Flynn, Bram, Pieter en Sten wisten het goal te vinden. Opvallend was ook dat er door alle verschillende DZK keepers heel goed gekeept werd, ondanks een aantal verloren wedstrijden.

DZK speelde een wedstrijd gelijk tegen VZV, waardoor zij dankzij het betere doelsaldo om de 7e en 8e plaats (van de 10 teams) mochten spelen tegen TRB-res 2. Jammer genoeg ging deze wedstrijd met 6-8 verloren, mede doordat TRB-res met vijf wisselspelers speelden, metname spelers van TRB-Res 1.

Al met al is het een leerzaam toernooi geweest en is dit de start geweest van de groei naar een nieuw team. Iedere speler zal zijn eigen rol en plek weer moeten vinden en ook die van elkaar moeten accepteren. Leer van elkaars kwaliteiten en maak er gebruik van! Daarmee rest mij nu alleen nog de D-jeugd heel veel succes en plezier met elkaar te wensen in de komende competitie. Maar dat gaat best lukken denk ik.